Tips, når du køber børnetøj

Som nyfødte forældre kan det være en jungel at finde ud af, hvad tøj de skal købe. Du er nødt til at forstå, hvilke størrelser der passer, tøjet kan være praktisk og let at tage på, og så vokser børn næsten ud af tøjet, før du ved det. Hos Boernsunivers har de sammensat en række tip, som forældrene kan være opmærksomme på:

Se efter tøj uden skadelige kemikalier
Det anbefales, at du køber børnetøj, der er blevet tildelt mærket OEKO-TEX®, Swan eller Flower. Dette indikerer, at tøjet ikke indeholder skadelige stoffer, der er skadelige for helbredet eller miljøet. Hvis du ikke har hørt om mærkerne før, har vi lavet en lille oversigt over de fordele, det har. Det er ikke vigtigt at redde dine børn fra unødvendige kemikalier. Kemikalierne kan påvirke dit barns helbred, være allergifremkaldende og hormonforstyrrende. Derfor kan det være en fordel, at dit barns hud ikke er i kontakt med denne type tøj. Især også i de første år, hvor børn ofte sutter på deres tøj.

Brug tid på at holde budgette nede
Det er ingen hemmelighed at det koster at have børn og en af de store poster er tøjet som de hele tiden slider op og vokser fra, derfor er nettet et godt sted at finde billigt børnetøj.

Se efter bløde materialer
Det kan være fordelagtigt at kigge efter bløde materialer, der ikke generer babyens hud. Babyer har især følsom hud, som hurtigt kan blive irriteret og rød. Du kan derfor kigge efter blød bomuld og helst organisk, da især organisk bomuld er blødere end ikke-organisk stof.

Se efter tøj, der er lette at tage på
Du vil føle, at du gør dig selv og dit barn en fordel, hvis du handler efter baby tøj, der er lette at tage på. Det er langt fra alle børn, der kan sidde eller ligge stille, når tøjet enten er tændt eller slukket. Du kan derfor kigge efter tøj, der er lette at tage på – f.eks. Tøj med magnetiske knapper eller lynlåse, der er lette at tage på. Hvis du f.eks. Leder efter babybukser, skal du finde nogle der let tilpasser sig kropsformen, så det bliver som smurt, når de fortsætter. Derudover bliver det også en fordel ved bleskift.

Køb tøj i mindre mængder
Som forældre finder du hurtigt ud, hvor hurtigt dit barn vokser ud af tøj. Oprindeligt kan det være særligt vanskeligt at vurdere, hvilken størrelse der passer. Derfor er et godt råd at købe mindre mængder tøj og i tvivl købe noget ekstra tøj, der er lidt for stort i størrelse. Du kan derfor altid smøre dit tøj.

Håber vores gode råd kan bruges 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *