Du skal ikke vaske dit sengetøj så tit!

Ved du i virkeligheden, hvor ofte du skal vaske dit sengetøj? Mange danskere vasker deres sengetøj for ofte – se om du er en af ​​dem.

Vi tilbringer mange timer af dagen i soveværelset og i vores seng – og mens vi sover, giver vi meget af sved, hudceller og andet affald. Selvfølgelig ender dette i sengetøj og madraser. Derfor er det naturligt at tro, at sengetøj skal vaskes tit og ofte – men det er ikke nødvendigvis tilfældet.

I gamle dage blev sengesæt kun ændret, når sæsonen skiftede – selvfølgelig er dette ikke en procedure eller tommelfingerregel, der gælder i dag. Hvis du føler dig stærk, sund og sund, kan du bare vaske dit strøelse en gang om måneden. Hvis du lider af en forkølelse eller anden sygdom, skal du naturligvis vaske dit sengetøj lidt oftere i denne periode. Hvis du lider af astma eller allergi, skal du naturligvis vaske dit sengesæt lidt oftere. Hos Asthma Allergy Denmark anbefaler man, at du vasker dine sengesæt på 60 grader mindst hver 14. dag. Dyner, puder og madrassen skal også vaskes oftere end normalt. Her anbefaler hun, at du vasker dem 4 gange om året ved 60 grader og bruger en tørretumbler.

Fjer og naturlig dun er naturligt dækket med et fint lag fedt, som sikrer, at fylden er luftig og lys. Vask din dyne og pude med varmt vand og sæbe ødelægger det naturlige fedtlag. Hvis du har brug for at vaske dine dyner og puder, skal du følge de givne vaskeanvisninger og huske at bruge den rigtige sæbe.

Hvis du nedsætter dit vaskeforbrug, vil du reducere mængden af CO2 og kemikalier og derved belaste miljøet mindre – og så kan du sove godt om natten. Det anbefales også at vælge Øko-Tex sengetøj.

Sengetøj skal være sjov, flot, farverigt og finurligt og appellerer både til børn og voksne. Se udvalget her for vi går forrest i den vigtige kamp mod kedeligt sengetøj:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *